Založ si blog

Za slušné Slovensko: Ktorí veľkopodnikatelia financovali začiatok tohto hnutia?

 

✔️ V tomto blogu sa doviete:

 

  • Či sú pravdivé podozrenia že za týmto hnutím bol Soroš
  • Čo odhalil transparentný účet hnutia Za slušné Slovensko
  • Kto boli majoritný prispievatelia ktorí toto hnutie podporili počas prvých dní jeho existencie

 

Celý národ si pamätá búrivé dni v Marci 2018, kedy po zavraždení novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice mladí ľudia Juraj Šeliga, Katarína Nagyová Pázmányová, Táňa Sedláková a Karolína Farská zburcovali Slovensko do masívnych protestov a demonštrácií.

 

Boli to práve tieto udalosti ktoré, krátkych sto dní od založenia novej strany Progresívne Slovensko, rapídne naštartovali krivku progresívne-liberálneho nadšenia dvíhajúcu sa hlavne vo veľkých mestách Slovenska.

 

A ak to vyjadrím veľmi expresívne, z krvi dvoch nevinných mladých ľudí politicky povstalo hnutie progresívnych Slovákov.


Nech to znie akokoľvek morbídne, politicky na tejto dvojitej vražde získali najviac oni. Strana Progresívne Slovensko dnes dúfajúca vo víťazstvo kandidátky Zuzany Čaputovej.

 

Udalosťami vyburcované emócie davov v uliciach boli na jar 2018 namierené hlavne proti vláde Smeru, najvyšším funkcionárom a “ich ľuďom“.

 

Keď vášne časom opadli, mnohí racionálne premýšľajúci ľudia sa začali zaujímať o to, z akých zdrojov táto skupina mladých ľudí zobrala zjavne nemalé finančné prostriedky, okrem iného aj na zabezpečenie kvalitného technického zabezpečenia mítingov, ktorého sme boli svedkami.

 

Kto financoval prenájom a stavby tribún, a profesionálne ozvučenie námestí?

 

Maťo Ďurinda a Tublatanka to tentoraz neboli.  Bol to niekto iný.

Na účte tohto hnutia je dnes niečo cez vyše 70 tisíc eur.

 

Slušné Slovensko dodnes tvrdí, že všetky finančné prostriedky prišli z vkladov „bežných občanov“ a nie od veľkopodnikateľov alebo oligarchov.

 

JE TOTO TVRDENIE PRAVDIVÉ?

 

Napriek tomuto tvrdeniu lepší pohľad na transparentný účet hnutia, založený 5.3. 2018, odhalil zaujímavé skutočnosti.

 

Ľudí, ktorí počas prvých dní existencie tejto organizácie vložili na jej účet väčšie sumy, za bežných občanov asi považovať nemôžme.

 

Pán Soroš to síce na rozdiel od konšpiračných teórií Roberta Fica nebol, ale…

 

Pozrime sa na zoznam prispievateľov väčších súm:

 

✔️  Ján Odzgan … vložil sumu 500 eur dňa 6.3.2018, na druhý deň po založení účtu

✔️  Eduard Huňady … vložil sumu 2000 eur dňa 7.3.2018

✔️  RNDr. Anton Zajac … vložil sumu 5000 eur dňa 8.3.2018

✔️  Ing. Rudolf Lukačka … vožil sumu 1000 eur dňa 8.3.2018

—-

 

 6.3. – 8.3. VEĽKÉ VKLADY SPOLU: 8500 eur (256071 korún)

 9.3.  Na protestných pochodoch sa zúčastnilo najviac ľudí od Nežnej revolúcie. Po celom Slovensku spolu do 100 tisíc.

 

Niekto vtedy musel rýchlo zdvihnúť telefón a povytáčať tie správne čísla, aby sa našli práve títo štyria podnikatelia ktorí spolu podporili prvé dni hnutia Za slušné Slovensko nemalou sumou 8500 eur.  Teda zhruba štvrť milóna korún. Anton Zajac v jeseni minulého roku ešte prihodil ďaľších 2500 eur. (15. nov. 2018)


✔️  ANTON ZAJAC

O tomto digitálnom oligarchovi nemusím veľa písať. Že je to známy podnikateľ z oblasti digitálnych technológii (firma ESET) a proliberálnych medií (Denník N), vie asi väčšina čitateľov.

 

Pýtam sa Vás priatelia, poukazuje toto finančné prepojenie Antona Zajaca a hnutia Za slušné Slovensko, smerom na digitálnych a mediálnych oligarchov v pozadí progresívneho hnutia?

 

✔️  Ing. RUDOLF JAŠKA
je daľší podnikateľ zo sféry digitálnych technológii. V minulosti predal svoju firmu ktorá robila obraty v desiatkach miliónov eur. Dnes sa venuje konzultačnej činnosti a koučingu.

 

✔️  EDUARD HUŇADY

Ako ide boj proti korupcii dokopy s človekom, ktorý sa zjavne riadi pravidlom „Keď sa priatelíš s politikmi, nemôžeš byť chudobný“?

 

Meno Eduarda Huňadyho, majiteľa firmy HASS, sa v minulosti objavilo v médiálnych článkoch s nasledovnými titulkami:

 

  • Predaj bratislavských vodární: Biznis, v ktorom sa točia milióny!
  • Za predajom vodární je poslanec KDH a Penta.
  • Kšefty s vodou.

 

Huňadyho kamarátstva s politikmi a vplyvnými štátnymi zamestnancami. Sú za týmito vzťahmi korupčné schémy, ktoré Eduarda Huňadyho výrazne obohacujú?  Vyzývam Vás priatelia, urobte si svoj vlastný názor sami.


Podľa poslanca Jána Budaja sú mnohé z nižšie popísaných obchodov pre spoločnosť nevýhodné.

 

Infra Services kde Eduard Huňady vlastní lukratívne podiely si účtuje za služby Bratislavským vodárňam, kde on sám vlastní podiel, prehnané ceny. Spoločnosť HASS bude ťažiť z toho, že Infra Services má zmluvu na poskytovanie služieb pre vodárne. Ide o veľmi lukratívny biznis, v ktorom sa točia milióny,“ vysvetľuje Ján Budaj, o čo všetko Bratislavčania prišli vďaka Huňadymu a jeho kamarátom politikom, jediným podpisom…

 

V článkoch sa píše:

Za privatizáciou kľúčovej časti obecných vodární v Bratislave je finančná skupina Penta ktorá transakciu úverovo prefinancovala. Súhlas na predaj podielu do vlastníctva firmy HASS a Eduarda Huňadyho dalo vedenie vodární blízke bývalému primátorovi Bratislavy Andrejovi Ďurkovskému (KDH) len jeden deň pred komunálnymi voľbami, po ktorých Ďurkovský skončil.

 

„Privatizéra na najväčšie slovenské vodárne firmu HASS pritom vybrali bez verejného výberového konaniaOficiálnym kupcom za sedem miliónov eur bola firma HASS zo Zlatých Moraviec. Majiteľom firmy je Eduard Huňady.“

 

“Lukratívny podiel a zaručené kšefty tak pristáli v nenápadnej firmičke z periférie Zlatých Moraviec…”

 

Podľa odborníkov bol neverejný privatizačný tender pochybný. Šéf firmy HASS Eduard Huňady sa navyše pozná dlhé roky so šéfom vodární Danielom Gemeranom, ktorého dosadil exprimátor Ďurkovský.

 

Šéf vodární Gemeran pri transakcii s obecným majetkom tak konal v prospech svojho známeho Eduarda Huňadyho.

 

Výber bol netransparetný.

 

Bol to práve exprimátor Bratislavy Ďurkovský ktorý súhlasil s tým, aby do časti vodární vstúpil investor.

 

ŠÉF VODÁRNÍ GEMERAN SA S INVESTOROM EDUARDOM HUŇADYM DOBRE POZNÁ

Firma HASS a Eduard Huňady majú aj teraz so súčasným vedením vodární nadštandardné vzťahy.

 

Od nástupu šéfa Daniela Gemerana (nominant Ďurkovského) na pozíciu šéfa Bratislavskej vodárenskej spoločnosti v roku 2004 táto firma získala bez súťažných konaní od vodárov viacero zákaziek v hodnote viac ako 93 miliónov korún (asi 3,2 milióna eur) a figurovala aj pri rekonštrukcii seneckej kanalizácie za 220 miliónov korún (asi 7,3 milióna eur).

 

Pri pochybnej privatizácii vodární firma HASS získala aj podiel v dcérskej firme vodární Infra Services.

 

Infra Serices  opravuje a buduje kanalizačné a vodovodné potrubia či odčítava a opravuje vodomery. To sú kľúčové činnosti vodární. Podiel vo firme, ktorá má s vodárňami dlhodobé zmluvy, zaručuje kupcovi podľa Jána Budaja, poslanca bratislavského zastupiteľstva, miliónové zisky.

 

Tunel sponzora Za slušné Slovensko Eduarda Huňadyho?

 

Infra Services v ktorej má Huňady lukratívne podiely, fakturuje svoje služby mestským vodárňam ktoré tiež spoluvlastní Huňady. Kontrolu nad výškou faktúr nemá regulačný úrad, mestský kontrolór ani Najvyšší kontrolnú úrad.

 

Ceny, ktoré Infra Services vodárňam účtuje, sú podľa Budaja príliš vysoké.

 

Prepojenie šéfa bratislavských vodární a privatizéra firmy
2006 firma HASS (terajší privatizér vodární) získala v bratislavských vodárňach zákazku na rekonštrukciu kanalizácie v Senci. Pri tejto príležitosti sa šéf firmy Hass Eduard Huňady odfotil s jeho kamarátom, šéfom vodární Danielom Gemeranom (nominant primátora Andreja Ďurkovského – KDH)
2004 až 2006 HASS získala v bratislavských vodárňach spolu 11 zákaziek za 93 mil. sk (3,1 mil. eur)
2009 vodári a Andrej Ďurkovský ako bratislavský primátor schvaľujú rozhodnutie o vstupe investora do Infra Services, ktorá robí pre vodárne obslužné činnosti
20. októbra 2010 vodárne bez verejného tendra  oslovili troch potenciálnych investorov na vstup do Infra Services
27. októbra 2010 vodárne zatajili, že výber už beží, keďže Gemeran pre Trend uviedol, že len pripravujú informácie a podklady pre výber investora. Kedy bude výber partnera a formu výberu však podľa týždenníka „nevedel uviesť“ HASS bol . Nakoniec bola firma HASS vybratá za veľmi neštandarndých okolností
26. novembra 2010 vodárne deň pred komunálnymi voľbami schvaľujú privatizáciu Infra Services za 7 miliónov eur pre firmu HASS. Peniaze na kúpu požičala firme HASS finančná skupina Penta cez jej Privatbanku
27. novembra 2010 v komunálnych voľbách Andrej Ďurkovský nekandiduje a stráca tak kontrolu nad vodárňami

ZDROJ: PRAVDA, TREND, OBCHODNÝ REGISTER

 

 

Učet Za slušné Slovensko

Učet Za slušné Slovensko

 

 

 

Pozrime sa na ďaľšieho zaujímavo napojeného sponzora Za slušné Slovensko.

 

✔️ JÁN ODZGAN

Odzgan z SDKÚ podniká v malom, no žije na luxusnom ranči

 

Po odchode z postu námestníka primátora Bratislavy a potom riaditeľa Štátnych hmotných rezerv v roku 2002 neúspešne kandidoval za SDKÚ na primátora bratislavskej časti Staré Mesto.

 

Bývalý riaditeľ Správy štátnych hmotných rezerv Ján Odzgan, ktorý odišiel z postu v auguste 2000 pre podozrenie z tunelovania, podniká. Tak odpovedal na otázku SME, čím sa momentálne živí. Vyšetrovanie Najvyššieho kontrolného úradu obvinenie o tunelovaní štátnych hmotných rezerv za Odzgana nepotvrdilo. Podnikanie jeho bývalého riaditeľa je však zvláštne.

 

Ján Odzgan žije s celou svojou širokou rodinou na rozsiahlom ranči postavenom na pozemku veľkom niečo cez pol hektára.

 

PODNIKÁ

V obchodnom registri na internete figuruje meno Jána Odzgana v eseročkách Media klub Bratislava, v GKCs Mäsoprodukt v Belovej Vsi a v NAGZDO Bratislava, kde je spoločníkom.

 

Spoločnosť Media klub je v likvidácii a nemá zverejnený telefón. Jej základné imanie je 306-tisíc korún.

 

Spoločnosť GKCs Mäsoprodukt takisto nemá podľa informácií o telefónnych číslach zverejnenú telefónnu linku. Zaoberá sa mäsovýrobou a chovajú sa tam ošípané. Základné imanie eseročky je 280-tisíc korún.

 

Spoločnosť NAGZDO, s r. o, má sídlo na adrese trvalého bydliska Jána Odzgana, kde nebýva.  Ani táto firma nemá nikde zverejnené telefónne číslo. Jej základné imanie je 200-tisíc korún. Na poštovej schránke sú okrem Odzganovej menovky ďalšie štyri menovky študentov a firma NAGZDO je tam len dopísaná perom.

 

POLITICI, KAMARÁTI A LUXUSNÉ DOVOLENKY

Odzganovci si každoročne doprajú luxusnú exotickú dovolenku. Boli už aj v Keni, na Jamajke či na Kube. Naposledy boli na Jamajke s bývalým viceprimátorom Bratislavy a poslancom SDKÚ Romanom Vavríkom, s Pavlom Blažejom a s architektom Petrom Gandlom.

 

Blažej patril v minulosti s Vavríkom a Odzganom k najvplyvnejším mužom Demokratickej únie. Gandl bol predsedom predstavenstva mestskej akciovej spoločnosti SNP Invest, a. s.,  so základným imaním 28 miliónov, kde bol Odzgan členom dozornej rady.

 

Odzgan bol aj členom dozorných rád v akciovej spoločnosti Dopravný podnik Bratislava a v spoločnosti s ručením obmedzeným Mesfend, ktorá je v likvidácii.

 


 

ČÍTAJTE VIAC Z PÔVODNÝCH ZDROJOV:

 

https://svet.sme.sk/c/1195143/odzgan-z-sdku-podnika-v-malom-no-zije-na-luxusnom-ranci.html#ixzz5iBAG5DdG

https://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/195075-za-predajom-vodarni-je-poslanec-kdh-a-penta/

https://www.cas.sk/clanok/189440/predaj-bratislavskych-vodarni-biznis-v-ktorom-sa-tocia-miliony/

https://www.pluska.sk/plus7dni/zaujalo-nas/ksefty-vodou.html

 

TRANSPARENTNÝ ÚČET ZA SLUŠNÉ SLOVENSKO

https://www.transparentneucty.sk/#/ucet/SK8709000000005142112967

M. Šefčovič: kandidát s neplatným titulom?

13.03.2019

✔️ V tomto blogu sa dozviete: . Či je JUDr. titul M. Šefčoviča zákonne platný. Ako v 1990, krátko po nežnej revolúcii využil Šefčovič krátke prechodné okno v zmeneslovenskej legislatívy aby za prinajmenšom čudných okolností nadobudol titul. Prečo mejnstrímové médiá o tomto mlčia. (Odpusťte mi prosím preklepy a iné chyby. V blogovaní som nová, okrem toho [...]

Z. Čaputová: Nech Vás Pán Boh ochraňuje!

11.03.2019

✔️ V tomto blogu sa dozviete: prečo si autor myslí, že Z. Čaputovej môže hroziť reálne nebezpečenstvo fyzického útoku aký scenár by v takom prípade mohol nastať kto by z takejto situácie najviac získal kto najviac politicky získal vraždou J. Kuciaka a M. Kušnírovej Stane sa Zuzana Čaputová hrdinkou „hollywoodskeho“ politického thrilleru? Pôvodný [...]

Z. Čaputová: Je Ivan Štefunko jej hlavný ideológ?

10.03.2019

✔️ V tomto blogu sa dozviete: Kam chodil Ivan Štefunko na gymnázium Ako dlho bol jeho otec v KSČ S ktorým vysokým predstaviteľom Smeru si Štefunko tyká Kam lietal s Robertom Ficom na vládnom špeciáli (Odpusťte mi prosím preklepy a iné chyby. V blogovaní som nová, okrem toho mám tak slabý zrak, že ledva dovidím na klávesnicu.) TROCHU Z HISTÓRIE V čase, kedy Fico [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 25632x
Priemerná čítanosť článkov: 5126x

Autor blogu

Archív