Založ si blog

Z. Čaputová: Nech Vás Pán Boh ochraňuje!

✔️ V tomto blogu sa dozviete:

  • prečo si autor myslí, že Z. Čaputovej môže hroziť reálne nebezpečenstvo fyzického útoku
  • aký scenár by v takom prípade mohol nastať
  • kto by z takejto situácie najviac získal
  • kto najviac politicky získal vraždou J. Kuciaka a M. Kušnírovej

 

 

Stane sa Zuzana Čaputová hrdinkou „hollywoodskeho“ politického thrilleru?

Pôvodný autor: Jaroslav Vinduška

S úžasom sledujem posledné dianie v rámci prezidentskej kampane. Obzvlášť okolo kandidátky neoliberálov sa dejú veci, že až rozum zostáva stáť. Najskôr národ ohromili tým, že od prvých dní oficiálneho začiatku kampane dvaja kandidáti svorne vyhlasovali, že si navzájom nekonkurujú a je jedno, kto z nich zvíťazí.

 

Hlavne ak to bude jeden z nich.

 

Následne sa dohodli, že si navzájom pôjdu z cesty. Rozhodnúť sa mali na základe výsledkov predvolebného prieskumu. V podstate tak dopredu naplánovali kampaň s dvomi rozpočtami a jedným spoločným účelom. Aby jeden z nich zvíťazil vo voľbách.

 

Ako povedali, tak aj spravili. Róbert Mistrík „nečakane“ odstúpil.

Mávol rukou nad stovkami tisíc Eur, ktoré vraj investoval z vlastných prostriedkov, aby svoju draho zaplatenú príležitosť stať sa prezidentom odovzdal Zuzane Čaputovej.

 

Odporcovia krútili hlavou a čuchali podraz, sympatizanti tlieskali s rozžiarenými úsmevmi a splietali čosi o charaktere a múdrom rozhodnutí. Charaktere a múdrosti politika. Absurdné.

 

Zuzane Čaputovej tak zo dňa na deň podľa hodnoverných informácií od prieskumnej agentúry vzrástli preferencie až cez hranicu 50%.

Ani nechoďte k voľbám, už je rozhodnuté.

 

Odvtedy sme sa posunuli o ďalších pár dní.

 

Do volieb zostáva týždeň. Je najvyšší čas zasadiť konkurentom rozhodujúci úder a zvrátiť definitívne sympatie médiami ovládaných voličov na svoju stranu. Priestor a čas na posledný krok k úspechu nervóznych neoliberálov na ceste do prezidentského paláca sa kráti. Chce to ešte poslednú finálnu bombu, ktorá rozhodne.

 

A v tom z tábora Zuzany Čaputovej začínajú prichádzať nejasné správy o nie celkom presne definovanej hrozbe,

ktorá si vyžiadala protiopatrenia v podobe posilnenej ochranky.

 

Každý rozumne uvažujúci človek by si klepkal na čelo. Ale nie naše médiá.

 

Tie svorne šíria zvesti o obavách „slabej ženy“ kandidujúcej na jednu z najsilnejších pozícií v štáte a pomáhajú tak budovať sympatie založené na všeobecne známej vlastnosti slovanských národov podporovať slabších a dobrých v boji proti útlaku silnými a zlými.

 

Teraz sa zastavme a skúsme sa zamyslieť nad scenárom pripomínajúcim politický thriller v hollywoodskom štýle.

Predstavme si, že by predsa len niekto napadol Zuzanu Čaputovú. Čo by nasledovalo?

 

Hypotetická situácia: Zuzana Čaputová je na volebnom mítingu napadnutá násilníkom, kričiacim politické heslá proti jej osobe a politickému presvedčeniu.

 

Útočník ju fyzicky zraní. Ochranka ho spacifikuje, páchateľ skončí vo väzbe.

V horšom prípade páchateľ utečie a stratí sa v dave.

 

✔️ Všetky médiá až do dňa volieb od rána do večera hovoria o hrdinskej Zuzane Čaputovej, ktorá svoj boj proti zlu nevzdáva ani po útoku na svoju osobu.

 

✔️ Srdcervúce zábery doráňanej Čaputovej ležiacej v nemocnici obletia svet.

 

✔️ Politici Európskej Únie aj tí za morom vyjadrujú sympatie novej hviezde politického neba a žiadajú vypátranie a spravodlivé potrestanie vinníka.

 

✔️ Deti Za slušné Slovensko vyzývajú národ, aby prišiel Čaputovú podporiť do ulíc a pomôcť v jej „boji proti zlu“, ktoré sa práve zhmotnilo v násilí voči prezidentskej kandidátke.

 

✔️ Andrej Kiska vystupuje v najsledovanejšom čase v televízii a hovorí o mafiánskom štáte, rozklade kultúry, práva a hodnôt v našej krajine a požaduje potrestanie páchateľa.

 

✔️ Predseda vlády aj predseda parlamentu rovnako vystúpujú a verejne žiadajú potrestanie vinníka a vyjadrujú sympatie a skoré uzdravenie Zuzane Čaputovej, i keď vo voľbách oni sami podporujú iných kandidátov.

 

✔️ Dokonca aj jej protikandidáti, ak si chcú zachovať tvár, musia vystúpiť, čin páchateľa odsúdiť a vyjadriť ľútosť nad utrpením ich konkurentky v boji o prezidentské kreslo. Len mimochodom, napríklad Maroš Šefčovič už niečo také v podstate urobil a to k žiadnemu útoku ani neprišlo.

 

✔️ Verejná mienka sa mení, o voľbách je rozhodnuté. Ani nemusíte ísť hodiť hlas do urny. Je jasné, že vyhrá Čaputová, možno už v prvom kole.

 

(o za vlasy pritiahnutej alternatíve vraždy Čaputovej, odložení volieb a príchode „záchrancu“ Mistríka, ktorého návrat ku kandidatúre požaduje pobúrená ulica, už ani radšej neuvažujem)

 

Jediný, kto v takej situácii získa, sú neoliberálne sily stojace za Zuzanou Čaputovou.

Ešte aj sama Čaputová môže získať, i keď za cenu nejakých fyzických zranení, ak ich prežije.

 

Javí sa vám tento scenár ako nezmyselný?  Bohapustá, ničím nepodložená fikcia? Možno.

 

Ale musím vám pripomenúť, že je to asi rok, čo v našej krajine zomrel mladý novinár a jeho snúbenica. Len krátko po ich smrti už médiami leteli „overené“ informácie o talianskej stope a mafiánskej vražde, div nie nariadenej úradom vlády. Tisíce nespokojných občanov dostali impulz ísť si zamávať transparentmi na námestia a nadávať na „vládu vrahov“. Vláda skoro padla, zmena aj bez riadnych volieb takmer dokonaná.

 

A ak to vyjadrím veľmi expresívne, z krvi dvoch nevinných mladých ľudí politicky povstalo hnutie progresívnych Slovákov.
Nech to znie akokoľvek morbídne, politicky na tejto vražde získali najviac oni.

 

Je naozaj až taká nereálna predstava, že by si tentoraz mohli prípadný útok zorganizovať aj sami?

 

História útokov pod falošnou vlajkou pri ovplyvňovaní politického a ekonomického diania vo svete je dlhá a bohatá. Je jasné, že v rozvinutých krajinách ako je USA, Veľká Británia či Nemecko je realizácia podobného útoku ťažká a veľmi riziková. Ale aj tam s nimi majú nejaké skúsenosti. Avšak napríklad na Blízkom Východe či v južnej Amerike nejde o nič mimoriadne.

 

Myslíte si, že Slovensko je vnímané skôr ako rozvinuté ekonomiky Západu alebo by nás prípadní volební manipulátori mohli viac vnímať ako krajinu tretieho sveta, kde je možné čokoľvek? Neviem. V každom prípade vyjadrenia viacerých progresívne orientovaných Slovákov, ktorí s dešpektom rozprávajú o všetkom, čo sa u nás udeje, dávajú tušiť, že sa tu necítia ako v Nemecku či USA.

 

A prečo o tom všetkom vlastne hovorím?

 

Pretože, i keď som sa spočiatku smial predstave o ohrození prezidentskej kandidátky, teraz mám o Zuzanu Čaputovú obavy. Je veľmi pravdepodobné, že ani ona sama netuší, či jej vôbec niečo reálne hrozí. Lenže násilie je ťažko kontrolovateľné a ak sa niekto podujme fyzicky ju napadnúť v snahe zvrátiť výsledky volieb, môže to pre ňu ako osobu dopadnúť všelijak.

 

A preto chcem vyzvať nás všetkých:

 

chráňme Zuzanu Čaputovú tým, že si uvedomíme, že niektorí ľudia sa pri presadzovaní svojich záujmov nezastavia pred ničím.

Útok na Čaputovú paradoxne pomôže tým, ktorí ju podporujú finančne, aj mediálne.

 

Klaďme si otázku „komu ku prospechu“, lebo o ňu v politike ide najviac.

Chceme krajinu, v ktorej sa ľudia k sebe správajú slušne a s porozumením bez ohľadu na ich politické presvedčenie.

 

Jedným z logických dôvodov pre prípadný fyzický útok na Zuzanu Čaputovú môže byť aj snaha dostatočne šialených podporovateľov jej kandidatúry o víťazstvo vo voľbách.

 

Ak budeme pripravení na to, že hrozba takejto odpornej manipulácie volieb existuje, ochránime tak pani Čaputovú pred jedným z možných rizík. Pani Čaputovú vo voľbách nepodporujem, ale želám jej  zdravie. A nám všetkým želám hladký priebeh kampane a volieb a ich spravodlivý výsledok nezmanipulovaný psychopatmi, ktorým nezáleží na ľuďoch, ale len na moci.

Za slušné Slovensko: Ktorí veľkopodnikatelia financovali začiatok tohto hnutia?

14.03.2019

✔️ V tomto blogu sa doviete: Či sú pravdivé podozrenia že za týmto hnutím bol Soroš Čo odhalil transparentný účet hnutia Za slušné Slovensko Kto boli majoritný prispievatelia ktorí toto hnutie podporili počas prvých dní jeho existencie Celý národ si pamätá búrivé dni v Marci 2018, kedy po zavraždení novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice [...]

M. Šefčovič: kandidát s neplatným titulom?

13.03.2019

✔️ V tomto blogu sa dozviete: . Či je JUDr. titul M. Šefčoviča zákonne platný. Ako v 1990, krátko po nežnej revolúcii využil Šefčovič krátke prechodné okno v zmeneslovenskej legislatívy aby za prinajmenšom čudných okolností nadobudol titul. Prečo mejnstrímové médiá o tomto mlčia. (Odpusťte mi prosím preklepy a iné chyby. V blogovaní som nová, okrem toho [...]

Z. Čaputová: Je Ivan Štefunko jej hlavný ideológ?

10.03.2019

✔️ V tomto blogu sa dozviete: Kam chodil Ivan Štefunko na gymnázium Ako dlho bol jeho otec v KSČ S ktorým vysokým predstaviteľom Smeru si Štefunko tyká Kam lietal s Robertom Ficom na vládnom špeciáli (Odpusťte mi prosím preklepy a iné chyby. V blogovaní som nová, okrem toho mám tak slabý zrak, že ledva dovidím na klávesnicu.) TROCHU Z HISTÓRIE V čase, kedy Fico [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 25585x
Priemerná čítanosť článkov: 5117x

Autor blogu

Archív